Evropski Superkup
48

Liverpool i Chelsea za novi evropski trofej u Istanbulu, pravdu dijeli francuska sutkinja

N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši evropskog prvaka Liverpoola i Chelseaja, osvajača Evropske lige, večeras od 21:00 na stadionu Vodafone Park u Istanbulu igraju utakmicu evropskog Super kupa.

Osvajači Lige prvaka u dvoboj ulaze kao veliki favoriti jer su objektivno u ovom trenutku dosta ispred londonskog protivnika, od kojeg su u kompletnom prošlosezonskom Premiershipu osvojili čak 25 bodova više.

"Ovaj nam je meč izuzetno važan. Izuzetno je vrijedno sezonu startati osvojenim trofejom. Izgubili smo utakmicu Community Shielda, ali sada imamo novu šansu. Isto tako, mnogo smo patili, trudili se i ostvarili brojne velike pobjede kako bismo došli u priliku igrati ovu utakmicu. Zato je pobjeda iz našeg ugla krucijalna", rekao je najiskusniji Liverpoolov igrač James Milner.

Liverpool je vrlo uvjerljivo zakoračio u novu ligašku sezonu, ali je bilo i minusa u tih 90 minuta jer se evropskom prvaku povrijedio prvi golman Allison koji neće braniti protiv Chelseaja. Ostalih problema u klubu nema.

S druge strane, nije dugo trebalo kako bi se uvidjelo da će period nakon odlaska Edena Hazarda biti vrlo trnovit za Chelsea jer su u ligaškoj premijeri opasno nastradali na gostovanju kod Manchester Uniteda (4:0).

"Optimista sam jer vjerujem u svoje momke. Oni su ovo finale zaslužili jer su cijele prošle sezone briljantno igrali u Evropskoj ligi koju su osvojili. Ovo je jedna utakmica, sve je moguće i u Istanbul smo doputovali s namjerom da na kraju slavimo", poručio je Chelseajev trener Frank Lampard.

Lakše povrijeđeni Kante nije startao u utakmici u Manchesteru, ali bi protiv Liverpoola trebao biti od prve minute na terenu. Lampard je najavio kako će Willian biti na klupi za rezerve, dok je Rudiger doputovao u Istanbul, ali vjerojatno neće igrati.

Inače, dvoboj Superkupa sudi francuska sutkinja Stephanie Frappart, što bi moglo unijeti određene zanimljivosti u ovaj dvoboj.