Premiership
22

Liverpool golovima Salaha i Shaqirija pobijedio Fulham i nakratko preuzeo vrh tabele

Piše: K. H.
Ekipa Liverpoola slavila je u prvom meču nedjeljnog programa 12. kola engleskog Premiershipa protiv Fulhama na svom Anfieldu, a konačni rezultat glasio je 2:0.

Liverpool se tako na najbolji mogući način vratio na pobjednički kolosijek nakon poraza od Crvene zvezde u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka.

Nakon nešto opreznijeg početka utakmice i s jedne i s druge strane, Redsi su u vodstvo stigli u 41. minuti kada je Salah pobjegao gostujućoj odbrani i lijepo pogodio za 1:0. Pogotku Liverpoola prethodila je pogrešna procjena linijskog sudije koji je poništio čist pogodaka Mitrovića, a odmah u kontranapadu Liverpool je stigao do vodstva.

Pitanje pobjednika odlučio je Shaqiri odmah na početku drugog poluvremena, tačnije u 53. minuti kada je iskoristio asistenciju Robertsona i udarcem iz prve matirao golmana Fulhama.

Do kraja meča nije bilo pogodaka i Liverpool je upisao devetu pobjedu u ovoj sezoni te će kao lider gledati duel gradskih rivala Manchester Cityja i Manchester Uniteda koji se igra na Etihadu s početkom u 17:30.