Premiership
61

Liverpool doživio najšokantniji poraz sezone na gostovanju najslabijem timu lige

D. P.
Salah je bio potpuno nevidljiv (Foto: Nottingham FC)
Salah je bio potpuno nevidljiv (Foto: Nottingham FC)
Nogometaši Liverpoola doživjeli su najbolniji poraz sezone jer ih je dobio zadnji tim na tabeli ekipa Nottingham Foresta. Završeno je rezultatom 1:0 na kultnom City Groundu.

Činilo se da Liverpool ulazi u dobru formu. Vezanim pobjedama protiv Manchester Cityja i West Hama popravili su svoju poziciju na tabeli i krenuli u napredak, ali je to sve palo u vodu nakon današnjeg meča.

Od starta utakmice u Nottinghamu Liverpool je imao inicijativu, ali vidjelo se da Šumari imaju mnogo prostora za kontre. Tako su u dva navrata opasno zaprijetili preko Jessea Lingarda, ali je oba puta Alisson bio na nivou.

Bez golova otišlo se na odmor. Nastavak donosi šok za goste. U 55. minuti izveden je slobodan udarac daleko od gola, a nakon kombinacije, Taiwo Awoniyi pogađa mrežu iza nemoćnog Alissona.

Krenuo je Liverpool svim snagama naprijed. Odmah je mogao Harvey Elliott poravnati, ali je Dean Henderson spasio gol.

S druge strane, James Milner je nevjerovatnom intervencijom i uklizavanjem spasio drugi gol domaćeg tima. Izblokirao je udarac Morgana Gibbs-Whitea kada se činilo da će Alisson ponovo biti matiran.

Do kraja utakmice ozbiljna inicijativa Liverpoola, ali se nekada slavni klub s dvije titule prvaka Evrope uspio sačuvati veliku pobjedu.

Ovom pobjedom Nottingham je pobjegao s posljednjeg mjesta na tabeli i ima bod više od Leicestera, ali Lisice tek trebaju odigrati svoj meč ovog kola. Liverpool je na sedmom mjestu, sve dalje bodovno od vrha tabele.

Rezultat i strijelac:

Nottingham - Liverpool 1:0 (Awoniyi 55')

Tabela:

Standings provided by Sofascore