Premiership
202

Liverpool dominira u Engleskoj, Redsi pobjedom protiv Wolvesa korak bliže tituli

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Liverpoola upisala je 22. pobjedu u ovoj sezoni Premiershipa nakon što su kao gosti porazili Wolves na Molineux stadionu rezultatom 2:1.

Liverpool je sjajno otvorio meč i već u osmoj minuti stigli su u vodstvo. Odličan centaršut iz kornera Alexander-Arnolda u pogodak je pretvorio kapiten Redsa Jordan Henderson. Samo tri minute nakon toga Matt Doherty je imao veliku šansu, ali je šutirao pored gola, da bi u 19. minuti Salah propustio veliku šansu da udupla vodstvo Liverpoola.

Do poluvremena je Liverpool imao još jednu šansu, opet preko Salaha, no Egipćanin nije bio precizan. Treba reći da je Liverpool u prvom poluvremenu ostao bez Sadija Manea koji je zbog povrede izašao iz igre, a tek treba vidjeti koliko je ozbiljna ova povreda Senegalca.

Na početku drugog poluvremena, Wolves stiže do poravnanja. Centaršut Adame Traorea u pogodak je pretvorio Raul Jimenez.

Obje ekipe imale su nekoliko solidnih prilika nakon toga, a trenutak odluke desio se u 84. minuti kada Roberto Firmino fantastičnim pogotkom matira Rui Patricija i donosi svom timu 14. uzastopnu pobjedu u Premiershipu.

Liverpool je tako nastavio suvereno gaziti ka tituli prvaka, a oni nakon 23 odigrane utakmice imaju 22 pobjede i samo jedan remi, odnosno 67 osvojenih bodova od mogućih 69.

Tabela: