Čeka ga duga pauza
13

Liverpool će zbog povrede Coutinha ostati bez ogromne sume novca

H. H.
Coutinho je ove sezone odigrao 14 utakmica za Barcelonu i postigao tri gola (Foto: EPA-EFE)
Coutinho je ove sezone odigrao 14 utakmica za Barcelonu i postigao tri gola (Foto: EPA-EFE)
Barcelona je potvrdila da će Philippeu Coutinhu biti potrebna operacija koljena nakon povrede protiv Eibara, a višesmjesečno odsustvo nije samo loša vijest za Katalonce nego i za Liverpool.

Naime, Brazilac je postao jedan od najskupljih igrača svih vremena u januaru 2018. godine kada je potpisao za Barcelonu u transferu vrijednom 142 miliona funti.

Liverpoolu je odmah isplaćeno 106 miliona funti, a ostatak je predviđen u obliku različitih bonusa. Jedna od bonus klauzula predviđala je da će Barca platiti dodatnih 18 miliona funti (20 miliona eura) nakon što Coutinho odigra 100 takmičarskih utakmica i gotovo je bilo izvjesno da će se to desiti ove sezone.

Meč s Eibarom bio mu je 90. u dresu Blaugrane, što znači da bi Brazilac trebao nastupiti samo u još deset utakmica kako bi Redsi inkasirali značajnu sumu novca na ime bonusa.

Ipak, povreda meniskusa je teže prirode i predviđa se da će pauzirati čak između četiri i pet mjeseci te je gotovo izvjesno da do kraja sezone neće upisati deset mečeva kojima su se nadali u Liverpoolu.

Coutinho je prošle sezone igrao na posudbi za njemački Bayern s kojim je osvojio Ligu prvaka, no ni oni na kraju nisu željeli otkupiti njegov ugovor. Također, igrao je i za Inter iz kojeg je prešao u Liverpool.

Ove sezone 28-godišnjak je odigrao 14 utakmica za Barcelonu na kojima je postigao tri gola i upisao dvije asistencije.