Nogomet
0

Liverpool će uskoro postići dogovor s Higuainom

Klix.ba
Gonzalo Higuain (Foto: EPA)
Gonzalo Higuain (Foto: EPA)
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp, kako sada stvari stoje, neće uspjeti dovesti veznjaka Porta Hectora Herreru koji ide u Napoli, ali zato čini sve kako bi Napolitancima oduzeo napadača Gonzala Higuaina koji je veoma blizu dogovora s Redsima, javlja BeIN Sports.

Liverpool je veoma zainteresovan za Herreru, no, sjajni Meksikanac će navodno karijeru nastaviti u Napoliju. Međutim, Napolitanci će izgubiti napadača Higuaina koji je blizu dogovora i potpisivanja ugovora s Liverpoolom.

Higuain je bio drugi na listi Kloppovih želja, a napadač Leicestera Jamie Vardy na prvom. Ipak, Arsenal je aktivirao klauzulu u njegovom ugovoru ponudivši 25,5 miliona eura Lisicama, Vardy je već dogovorio detalje, ali će konačnu odluku o napuštanju aktuelnog prvaka Engleske donijeti tek za nekoliko dana.

Klopp vjeruje da će se Higuain odlično uklopiti u ekipu Liverpoola nakon sjajne sezone u Italiji u kojoj je postao rekorder, odnosno prvi igrač kojem je uspjelo da postigne 36 golova u sezoni. Napoliju ni to nije bilo dovoljno da osvoji titulu koja je i ove sezone završila u rukama Juventusa.