Svi u Dohi
2

Liverpool će u nevjerovatnom sastavu igrati protiv Aston Ville u četvrtfinalu Liga kupa

K. H.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Ekipu Liverpoola u dva dana očekuju dvije eliminacijske utakmice, na dva različita kontinenta, pa će trenutno prvoplasirana ekipa engleskog Premiershipa u meču Carabao Cupa protiv Aston Ville igrati u nevjerovatnom sastavu.

Iako se taj meč igra u okviru četvrtfinala drugog po jačini engleskog kupa i Liverpool je veoma blizu prolaska među četiri najbolje ekipe, Klopp će zbog nevjerovatnog rasporeda u kojem igraju dvije utamkice u dva dana jedan tim poslati u Dohu, a potpuno drugi tim na megdan Aston Villi.

Njemački stručnjak odlučio je najjači tim povesti u Dohu gdje 18. decembra protiv Monterreya igra meč polufinala Svjetskog klupskog prvenstva, a dan ranije, 17. decembra, njegov tim protiv Aston Ville igra meč Carabao Cupa. Klopp je odlučio prioritet staviti na meč u Dohi, dok će u okviru engleskog Liga kupa Liverpoolovi dječaci igrati protiv Aston Ville.

Engleski mediji već su objavili sastav Liverpoola za koji se očekuje da će istrčati protiv Aston Ville, a oni garantuju da Jurgen Klopp, osim ukoliko ne prođe u polufinale, nikada više neće izvesti ovakav tim u ovako bitnoj utakmici, što četvrtfinale svakako jeste. Za Liverpool će igrati njihov U-23 tim, a trener ekipe će biti Neil Critchley.

Kelleher na golu, Hoever, Boyes, Van den Berg i Larouci u odbrani, Chrivella, Kane, Christie-Davies u veznoj liniji i Elliott, Longstaff i Stewart u napadu. Tako bi trebao izgledati tim Liverpoola koji će igrati protiv Aston Ville.

Tri dana nakon meča protiv Monterreya Liverpool očekuje finale ili meč za treće mjesto u okvriu Svjetskog klupskog prvenstva.