Talijanska reprezentacija
0

Lippi: Volio bih da se poštuje moje mišljenje oko Cassana

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Antonio Cassano nestrpljivo čeka poziv selektora talijanske nogometne reprezentacije i glas Marcella Lippija koji će mu reći da je pozvan na okupljanje najboljih talijanskih nogometaša.

Čeka ga od kada se iskusni talijanski “lisac” vratio na klupu izabrane vrste prošle godine, no još nijednom ga nije dočekao. Zašto je to tako, odnosno zašto ga uprkos dobroj formi zaobilazi, pokušao je objasniti selektor, premda u svom obraćanju medijima i nije mnogo toga otkrio.

  • Nemam baš ništa protiv njega, on je izvrstan profesionalac i vrlo dobar momak. Poštujem mišljenje ljudi koji smatraju da bi se za njega moralo pronaći mjesto u reprezentaciji, ali bih jednako tako volio da se poštuje i moj izbor - kazao je Lippi, te dodao:

    • Nisam prvi koji je suočen s drugačijim mišljenjima. Događalo se to selektorima prije mene, a događat će se i budućim.

Talijane očekuje utakmica protiv Gruzije u subotu, a četiri dana nakon toga ugostit će Bugarsku. Obje utakmice igraju se u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici.

Lippijeva ekipa vodeća je u grupi 8 s 14 osvojenih bodova iz šest odigranih utakmica. Bod manje uz utakmicu više ima Sjeverna Irska, dok su trećeplasirani Bugari uz pobjedu i pet remija sakupili osam bodova.