Nogomet
0

Lippi: 'Torino nije rasistički grad'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
I dalje se ne stišava priča oko rasističkih povika upućenima Interovom napadaču Mariju Balotelliju za vrijeme derbi susreta Juventus - Inter odigranom u Torinu.

Nakon što je svoje viđenje iznio Talijanski nogometni savez kaznivši torinski klub utakmicom igranja pred praznim tribinama (Lecce 3. maja), a potom su se o doživljenom izjasnili sudionici susreta i pojedini nogometaši, red je došao i na selektora talijanske nogometne reprezentacije.

Ipak, Marcello Lippi ne osuđuje viđeno i staje u obranu Ultrasa, Juventusove navijačke skupine, koji tvrde da povici nisu imali veze s rasizmom već su bili puki izraz negodovanja prema suparniku.

  • Moje je mišljenje da je taj problem manji nego što ga se prikazuje. Da je u pitanju ispoljavanje mržnje na temelju boje kože, tada bi se ugroženima osjećali Sulley Muntari i Patrick Vieira - smatra Lippi, te zaključuje:

  • Torino nije rasistički nastrojen grad, nikada to nije bio. U pitanju je neupućenost i želja pojedinaca da uvrijede Marija nevezano uz boju njegove kože.