Nogomet
0

Lippi preuzima Milan?

FENA
Marcello Lippi
Marcello Lippi
Nakon remija s Bayernom (2:2) u četvrtfinalu nogometne Lige prvaka Uprava Milana nezadovoljna je trenerom Carlom Ancelottijem i ponovno se kao novi trener spominje Marcello Lippi.

Il Giornale piše da je Lippi prvi na listi kandidata za Ancelottijev posao, a neki igrači, uključujući i Rina Gattusa i Alessandra Nestu, podupiru Lippijev dolazak, dok ljudi bliski osvajaču naslova Prvaka svijeta kažu da je on spreman uklopiti se u "kulturu Rossonera".

Lippi se slaže da Milanu i više nego trebaju "ozbiljna" pojačanja kada se otvori ljetna "tržnica", poput Ronaldinha, i spreman je raditi s Maurom Tassottijem i Billyjem Costacurtom, koji će se na kraju sezone priključiti trenerskom osoblju.

Kako je Lippi trenutno bez angažmana, Silviu Berlusconiju će biti puno lakše angažirati njega, nego neku od bivših Milanovih zvijezda poput Marca van Bastena i Franka Rijkaarda.

Golamn Milana Nelson Dida, također je u "nemilosti" nakon prvog susreta četvrtfinala Lige prvaka. Gazzetta dello Sport piše da je predsjednik Milana Berlusconi prilično ljut na Brazilca zbog dva primljena pogotka. "Kako netko koga plaćamo 3,5 miliona eura može stalno raditi takve pogreške?", zapitao se čelnik Milana.

Dida bi navodno mogao biti ponuđen Juventusu kao dio kompenzacije za Gigija Buffona. Marco Amelia iz Livorna i Artur Boruc iz škotskog Celticatakođer se spominju kao opcije.