Zinedin Zidane
0

"Lippi je bio moj najvažniji trener"

Sarajevo-x.com
Nekada najbolji nogometaš svijeta Zinedine Zidane u nedavnom je intervjuu otkrio kako smatra da je aktuelni trener italijanske reprezentacije Marcello Lippi bio "najvažniji" trener u njegovoj čitavoj karijeri.

Zinedine Zidane, živuća legenda za mnoge obožavatelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, u ponedjeljak se osvrnuo na svoju impresivnu karijeru i kazao kako vjeruje da je Marcello Lippi bio trener koji je na njega ostavio najjači dojam.

"Svako je imao posebnu ulogu u mojoj karijeri, ali trener koji mi je najviše ostao u sjećanju jeste upravo Marcello Lippi", izjavila je nekadašnja francuska nogometna zvijezda.

Dvojac je imao priliku zajedno surađivati kada je Zidane igrao u dresu talijanskog Juventusa, te slavni nogometaš nikada neće zaboraviti šta mu je Lippi savjetovao odmah nakon dolaska u ovaj klub, što je ujedno bio i veliki preokret u Zidaneovoj karijeri.

"Upravo mi je on ukazao na sve moje kvalitete. Rekao mi je da ga slušam, jer je on trener i jer zna da ću ja momčad dovesti do pobjede", objasnio je trostruki dobitnik FIFA-inog priznanja za igrača godine.