Nogomet
0

Lippi: Cannavaro nam se priključuje u nedjelju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi poručio je da će se u nedjelju njegovoj vrsti priključiti i i Juventusov branič i kapetan reprezentacije Fabio Cannavaro, iako je pao na dopinškom testu.

Prema pisanju talijanskih medija, Juventus je tvrdio da je za sve zapravo kriva klupska liječnička služba koja nije prijavila antidopinškoj komisiji Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) davanje lijeka protiv alergije. Naime, na nedavnom je treningu Cannavara ubola osa, nakon čega su mu liječnici dali lijek na bazi kortizona koji je na listi zabranjenih sredstava. No, liječnička služba nije predala potrebnu dokumentaciju, a kako je Cannavaro u međuvremenu bio testiran i, dakako, ispao pozitivan na kortizon, CONI je odlučio otvoriti istragu.

Cannavaro će propustiti subotnju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Irske u Dublinu, ali ne zbog ovog slučaja već zbog žutih kartona. CONI još nije donio odluku u slučaju kapetana ''azzurra'' koji će se, kako tvrdi Lippi, priključiti suigračima u nedjelju. Italija će, naime, u srijedu ugostiti Cipar u Parmi u posljednjem nastupu u osmoj skupini.

-Taj je slučaj bio prenapuhan, ali s time je sada gotovo. Hoće li Fabio biti s nama u nedjelju? Naravno da hoće – poručio je Luppi.

Italija je vodeća u osmoj skupini kvalifikacija s 20 bodova, četiri više od druge Irske. To znači da bi Talijanima bod u Dublinu ili pobjeda protiv Cipra osigurali izravni plasman na Mundijal.