Nogomet
2

Lionel Messi propušta utakmicu protiv Zmajeva u St. Louisu

Klix.ba
Messi se povrijedio u utakmici protiv Betisa
Messi se povrijedio u utakmici protiv Betisa
Lionel Messi neće nastupiti u prijateljskim utakmicama Argentine protiv Ekvadora i Bosne i Hercegovine, koje se igraju 15., odnosno 18. novembra u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrdio je selektor te reprezentacije Alejandro Sabella.

Argentinac je sinoć napustio utakmicu između Barcelone i Betisa nakon samo 20-ak minuta igre. Messi se požalio treneru Tati Martinu na povredu butnog mišića lijeve noge i ovo mu je već treća povreda ove sezone, što je zabrinulo sve u katalonskom klubu.

Kako navodi zvanična stranica FC Barcelone, danas će biti urađeni dodatni testovi kako bi se tačno utvrdilo koliko će Messi biti van terena. Već sada je izvjesno da Argentinac neće putovati sa reprezentacijom na mini turneju u Sjedinjene Američke Države, gdje su zakazane dvije prijateljske utakmice, protiv Ekvadora 15. novembra u New Yorku, i protiv Zmajeva tri dana kasnije u St. Louisu.

Iz kluba su odmah poručili da neće forsirati Messijev povratak na teren i da Argentinac uzme vremena koliko mu je potrebno da se u potpunosti oporavi.

Utakmica između Zmajeva i Gaučosa odigrat će se od 19:30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 01:30 sati po našem vremenu, u noći sa ponedjeljka na utorak (18. na 19. novembar).