Konačno se skrasio
54

Lingard u Unitedu nije dobio pravu šansu pa postao jedan od najplaćenijih igrača u Engleskoj

K. H.
Jesse Lingard (Foto: Twitter)
Jesse Lingard (Foto: Twitter)
Sada već bivši nogometaš Manchester Uniteda Jesse Lingard karijeru će zvanično nastaviti u ekipi Nottingham Foresta.

Povratnik u Premiership tako nastavlja graditi snažan tim s kojim će se boriti za opstanak u društvu najboljih naredne sezone, a nema sumnje da bi Lingard zbog svog iskustva trebao biti veliko pojačanje i neko ko im može "riješiti" nekoliko utakmica u sezoni.

Englez u ovaj klub stiže kao slobodan nogometaš nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom, a treba reći i to da je napustio Crvene đavole nakon 20 godina provedenih u klubu.

Posljednjih deset godina bio je na posudbama u brojnim timovima i nikada nije dobio pravu šansu na Old Traffordu, a posebno impresivan bio je u dresu West Hama prošle godine kada je naprosto briljirao u Premiershipu i u to vrijeme bio jedan od najboljih igrača.

United ga je upravo zbog toga vratio, ali je opet pao u formi, nije imao minutažu kakvu je želio i na kraju je bio prinuđen da se pozdravi s klubom u kojem je proveo čitavu svoju karijeru, ne računajući posudbe u druge timove.

Za kraj se navodi da bi Lingard trebao dobiti sedmičnu platu u iznosu od 200.000 funti, što će ga učiniti jednim od najplaćenijih igrača u kompletnoj ligi.