Uporedio mišiće
54

Lingard na šaljiv način izmitirao Ronaldovu proslavu pogotka

Piše: N. K.
Ronaldo i Lingard
Ronaldo i Lingard
O sinoćnjem golu Cristiana Ronalda za Juventus protiv Manchester Uniteda svi pričaju, ali još više se govori o proslavi koja je potom uslijedila.

Portugalski ofanzivac je iskoristio precizni pas Leonarda Bonuccija i volejem iz prve savladao Davida De Geu za vodstvo Juventusa u 65. minuti.

Nakon što je postigao gol Ronaldo ga je proslavio dizanjem dresa i pokazivanjem trbušnih mišića publici na Allianz stadionu.

Ronaldu nije strano pokazivati svoje tijelo budući da je bivši igrač Real Madrida također skidao dresove u finalima Lige prvaka 2014. i 2016. godine.

Kapiten Portugala je tvrdio kako uopšte ne planira unaprijed skidanje dresa, već da se to dogodi samo od sebe.

"Moja djevojka mi je rekla da izgledam veoma dobro. Kunem vam se, u trenucima kada se to dogodi, iako mi možda ne vjerujete, to se jednostavno dogodi. Ne planiram to, već se desi", rekao je Ronaldo ranije ove godine za El Chiringuito de Jugones.

Unatoč proslavi, Manchester United je preokrenuo rezultat u posljednjih pet minuta i nanio Juventusu prvi poraz sezone, a igrač Crvenih vragova Jesse Lingard je sada na Twitteru odgovorio na Ronaldovu proslavu.

Lingard, koji se danas našao na spisku selektora engleske reprezentacije Garetha Southgatea, postavio je fotografiju na kojoj poredi svoje trbušne mišiće s Ronaldovim.

Njegovi pratioci su bili oduševljeni odgovorom, a pitanje je da li bi Lingard tako brzo reagovao da je United sinoć izgubio.