Nogomet
308

Lille zainteresovan za Gojka Cimirota

Piše: D. B.
Gojko Cimirot (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gojko Cimirot (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Francuski Lille ima namjeru iz FK Sarajevo dovesti sjajnog mladog veznjaka Gojka Cimirota, pišu tamošnji mediji.

Pored napadača i lijevog krilnog igrača, Lille namjerava dovesti i veznog igrača, koji će zamijeniti Rija Mavubu. Mavubin ugovor ističe na ljeto i najvjerovatnije neće biti produžen.

Stoga Lille traži igrača koji ga može zamijeniti, ali u francuskom klubu ne žele previše potrošiti. Idealna zamjena za Mavubu je, prema pisanju francuskih medija, Gojko Cimirot, dvadesetdvogodišnji nogometaš FK Sarajevo i reprezentativac BiH.

Cimirot ima važeći ugovor sa FK Sarajevo do juna 2016. godine. Za njega su zainteresovani neki fracuski, ali i njemački klubovi.

Gojko je na Koševo stigao na ljeto 2013. godine, a pažnju je privukao sjajnim igrama u ovoj godini, kako u BHT Premijer ligi, tako i u Evropskoj ligi.

Cimirota iz Lillea nisu kontaktirali, ali ponuda ima

Prema riječima Cimirota, njega lično niko dosad nije kontaktirao, a da li je ponuda Lillea stigla na adresu njegovog kluba, nije mu poznato. Međutim, otkrio je da drugih ponuda ima.

"Zaista ne znam ništa o interesu Lilea, prvi put čujem. Nije me niko kontaktirao, niti znam da postoji neki kontakt s mojim klubom. Istina je da su već stigle neke ponude, ali ću o tome više saznati kad se vratim u Sarajevo. Trenutno sam kući i odmaram se", izjavio je Cimirot za portal Klix.ba

Kao i svaki igrač iz Premijer lige BiH, on bi volio otići u inozemstvo.

"Naravno, želja svakog igrača je naći inozemni angažman. Meni je lijepo u Sarajevu i ne znam šta će od svega biti. Razgovarat ću sa čelnicima kluba", dodao je sjajni veznjak.

Sarajevo je polusezonu završilo da drugoj poziciji, a na proljeće je cilj stići do titule.

"Imamo dobru ekipu, barem po dva sjajna nogometaša na svakoj poziciji. Ove sezone priželjkujemo dugo očekivanu titulu", završio je Cimirot.