Nogomet
116

Lijepa hrvatska nogometašica osvaja Italiju: Pjanić mi je idol

Klix.ba
Hrvatska nogometašica Tihana Nemčić od septembra prošle godine članica je malonogometnog kluba Futsal Carraro Breganze iz Italije, a njen dolazak u Vicenzu nije prošao nezapaženo. Mlada Križevčanka na terenu se dokazala dobrim nastupima, a pažnju je privukla i manekenskim izgledom.

Tihana je nogometnu karijeru počela u zagrebačkom Dinamu s kojim je 2006. godine osvojila prvenstvo Hrvatske. Sa 17 godina prvi put je obukla nacionalni dres na Svjetskom prvenstvu U19, a 2008. godine igrala je za seniorsku reprezentaciju.

Prije tri godine trenirala je Nogometni klub Viktorija iz Vojakovaca. Tihana se okušala i u manekenskim vodama, pa se 2008. godine plasirala među 15 najljepših djevojaka na izboru za Miss sporta Hrvatske, no o tome ne voli razgovarati iako mediji često ističu njen manekenski izgled.

"Puno se o tome govorilo, ali mene moda ne zanima. Ne bavim se manekenstvom i ne radim revije. Mnogi mi govore da sam lijepa, ali to nema veze sa nogometom. Fizički izgled nije utjecao na moju karijeru", odlučna je Tihana.

Trenutno je na posljednjoj godini doktorskog studija za profesora sporta, a u razgovoru za talijanski Gazzettino kazala je da joj učenje predstavlja veliko zadovoljstvo.

"Kada sam bila mala, željela sam biti balerina, jer svi u porodici vole da plešu. No, sa deset godina pala sam sa jednog zida dok sam plesala i nisam više htjela čuti za ples", kazala je Tihana.

U Italiji se dobro snašla, ali joj jako nedostaje domovina jer su, kako kaže, Hrvati puno emotivniji od Italijana.

Lijepa nogometašica je veliki navijač Rome, a posebno poštovanje ima prema bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću koji joj je jedan od idola u nogometnom svijetu.

"Sviđa mi se trener Vučice i njegova taktika, sviđaju mi se boje njihovog dresa, a posebno mi se sviđa broj 15, Pjanić, Bosanac i odličan nogometaš. Od Italijana volim Tottija jer nikad nije izdao svoju zastavu", kazala je Tihana.

Bez nogometa ne može zamisliti svoj život, a iako je trenutno igračica, za sebe kaže da uvijek razmišlja kao trener.