Nogomet
15

Ligue 1: Cavani sa dva gola donio trijumf PSG-u u Lyonu

Piše: E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Derbi susret 14. kola Ligue 1 između Lyona i PSG-a završen je pobjedom gostiju rezultatom 2:1, a junak Parižana je Edinson Cavani koji je postigao oba gola.

Gostujuća ekipa je do vodstva došla u 30. minuti kada je sa bijele tačke pogodio Edinson Cavani, te su Sveci na poluvrijeme otišli sa prednošću od 1:0.

Lyon je izjednačio na samom početku drugog poluvremena. Oporavljeni Mathieu Valbuena je pronašao put do Areoline mreže u 48. minuti i izjednačio na 1:1.

Ranije danas St. Etienne je savladao Angers u gostima sa 2:1. Domaća ekipa je promašila penal u 12. minuti kada je neprecizan bio Diedhiou, no u 18. je preko Pepea povela sa 1:0. Preokret u drugom poluvremenu donijeli su stariji brat Pogba u 59. i Tannane u 78. minuti.

Pobjednički gol postigao je Cavani u 81. minuti meča i na taj način je ostavio PSG u utrci za odbranu titule prvaka Francuske.

Ranije danas Nice i Bastia su odigrali susret bez pobjednika (1:1). Plea je u 11. minuti pogodio za lifdera prvenstva, dok je bod gostima donio Crivelli u 60. minuti susreta.