Nogomet
0

Ligue 1: Bordeaux "peticom" počastio Montpellier, veliki preokret Lorienta kod Nancyja

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Današnjim susretima od 20 sati nastavljeno je 30. kolo Francuske Ligue 1, a od četiri susreta na dva su slavili domaćini.

Bordeaux je dočekao Montpellier i razbio ga rezultatom 5:1. Već na poluvremenu je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Rolan je u 25. minuti pogodio za 1:0, a potom su Sankhare u 29. i Vada iz penala u 32. minuti povisili na 3:0. U drugoj minuti drugog poluvremena Boudebouz je iz penala smanjio na 3:1, a gol za 4:1 dao je Rolan u 76. minuti meča. Konačnih 5:1 postavio je Malcom u 90+2. minuti.

Nancy i Lorient su odigrali uzbudljiv meč, a na kraju su slavili gosti sa 3:2 nakon velikog preokreta. Domaćin je na poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Maouasse iz 28. i Die iz 42. minute iz penala. Ipak, gosti su u nastavku zaigrali mnogo bolje i preko Moukandja u 66. i Lautoe u 88. minuti stigli su do izjednačenja, a potom u 90+4. preko Mvuembe do sva tri boda..

Angers je ispratio Guingamp sa tri pogotka u mreži. Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, mrežu gostiju načeo je Bamba u 63. minuti. Samo šest minuta kasnije Mangani je udvostručio prednost, a Diedhiou je u 83. postavio konačnih 3:0.

Toulouse i Rennes su odigrali susret bez pogodaka, a domaćin je imao igrača više u posljednjih pola sata igre.

Ranije danas Nice i Nantes su remizirali odigravši 1:1.