Remi 1:1
7

Liga za prvaka: Radnik odnio bod iz Krupe

Piše: D. B.
U 2. kolu Lige za prvaka Krupa je ugostila Radnik iz Bijeljine, a utakmica je završena remijem 1:1.

Za Krupu su od prve minute zaigrali Kutić, Maksimović, Redžić, Koljić, Ljubenović, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić, Barić i Mirković, dok su startnu postavu Radnika činili Hodžić, Franić, Arnautović, Beširević, Vasić, Zeljković, Krsmanović, Obradović, Kosorić, Đurić i Okić.

Krupa je zaprijetila u 3. minuti preko Koljića čiji pokušaj petom nije predstavljao problem za sedamnaestogodišnjeg golmana Radnika Hodžića. U 9. minuti su domaći bili opasni nakon slobodnog udarca, Vukotić je uputio udarac glavom, a lopta završila iznad gola.

Radnik je odgovorio u 12. minuti preko Zeljkovića, čiji udarac s tridesetak metara odlazi iznad gola Krupe. Četiri minute kasnije je zaprijetio i Obradović, a njegov udarac je zaustavio golman domaćih Kutić.

Igrala se 18. mionuta kada se ukazala šansa za nogometaša Krupe Mirkovića, koji ipak nije stigao do lopte u obećavajućoj situaciji.

Novo uzbuđenje pred golom Radnika zabilježeno je u 21. minuti kada je nakon kornera udarac uputio Aleksić, no, odbrana bijeljinskog tima je intervenisala i loptu izbacila s gol-linije.

Više sreće nisu imali njegovi saigrači Maksimović i Milutinović u 27. minuti. Koljić se u novoj šansi našao dvije minute kasnije, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan.

Na narednu priliku se čekalo do 39. minute, Vukotić je bio u centru pažnje, no, nije pogodio. Mogli su to gosti kazniti u 42. minuti, Vasić je uputio udarac s distance, ali je pogodio prečku gola Krupe.

U prvom poluvremenu golova nije bilo.

U nastavu utakmice je Krupa zaigrala nešto bolje, a to je rezultiralo vodećim golom koji je u 57. minuti postigao Ljubenović. Njega je neuspješno pokušao prevariti mladi golman Hodžić, pogriješio je i dopustio protivniku da postigne pogodak.

Krupa je nastavila s napadima, a Koljić i Redžić nisu bili precizni u 62. i 66. minuti. Koljić je u 73. minuti neuspješno pokušao lobovati Hodžića. Promašaji nogometaša Krupe kažnjeni su u 75. minuti kada je Đurić pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Mogli su domaći do novog vodstva da je Mirković bio precizniji u 77. minuti. Ipak, do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, ostalo je 1:1.

Krupa je šesta u Ligi za prvaka s 33 boda, dok četvrtoplasirani Radnik ima 39 bodova.