Nogomet
0

Liga prvaka: Uzvratni susreti četvrtfinala

FENA
Prva dva uzvratna susreta četvrtfinala Lige evropskih prvaka u nogometu na rasporedu su večeras, a sastaju se: Liverpool - Arsenal i Chelsea - Fenerbahče.

Liverpool je u prvoj utakmici četvrtfinala s Arsenalom u Londonu odigrao neriješeno 1:1, pa će u uzvratu na Anfield Roadu biti blagi favorit zbog gola u gostima, ali i velikog iskustva u ovakvim mečevima.

Dvije ekipe susrele su se i tokom vikenda, a rezultat je i treći put ove sezone bio isti – 1:1. Ako se taj rezultat ponovi u utorak igrat će se produžeci, a možda i penali. Liverpoolu je dovoljan i remi bez golova, ali trener Rafa Benites ne želi da igra defanzivno na svom terenu.

“Mi želimo da pobijedimo, ne želimo utakmicu bez golova. Više bih vodio da postignemo gol i da pobijedimo. Znamo da Arsenal može da postigne gol u svakom trenutku”, izjavio je Benitez.

Treći engleski predstavnik u četvrtfinalu Lige prvaka, Chelsea na Stanford Bridgeu dočekuje turskog prvaka Fenerbahče. Prvi meč u Istanbulu okončan je pobjedom Fenerbahčea 2:1, pa Chelsea za prolaz u polufinale treba pobjedu od 1:0.

Trener engleskog tima Avram Grant uoči utakmice je izjavio da Chelsea ne smije ponoviti greške iz Istanbula.

"Želimo da kontroliramo i ovu utakmicu, ali i da zadržimo koncentraciju. Naš cilj je da prođemo u polufinale i učinit ćemo sve kako bi ispunili taj cilj”, rekao je Grant.

Preostala dva meča četvrtfinala na rasporedu su u srijedu, a sastaju se: Barcelona - Schalke (prvi meč 1:0) i Manchester United - AS Roma (2.0).