Amsterdam
21

Tok žrijeba / Liga nacija: Zmajevi dobili protivnike u evropskoj eliti

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas saznala protivnike u Ligi nacija za sezonu 2020/2021.

18:40 - Završen je žrijeb Lige nacija. Naša selekcija će igrati u grupi 1 sa Holandijom, Italijom i Poljskom. Hvala vam što ste pratili tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

18:33 - POČINJE ŽRIJEB LIGE A! Luis Figo izvlači grupe. Nadamo se da će nam donijeti sreću...

Grupa 1: Holandija, Italija, BiH, Poljska

Grupa 2: Engleska, Belgija, Danska, Island

Grupa 3: Portugal, Francuska, Švedska, Hrvatska

Grupa 4: Švicarska, Španija, Ukrajina, Njemačka

Jakosne grupe:

Prva: Portugal, Holandija, Engleska, Švicarska Druga: Belgija, Francuska, Španija, Italija Treća: BiH, Ukrajina, Danska, Švedska Četvrta: Hrvatska, Njemačka, Poljska, Island

18:31 - Završeno je žrijebanje Lige B. Srbija je dobila ubjedljivo najtežu grupu. Grupe izgledaju ovako:

18:24 - Kreće izvlačenje Lige B. U njoj su Srbija, Rusija, Austrija, Vels, Turska... Rafael van der Vaart će izvlačiti grupe.

18:22 - Završeno je žrijebanje Lige C. Grupe izgledaju ovako:

18:15 - Kreće izvlačenje Lige C. U njoj se, između ostalih, nalaze Kosovo, Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija. Grupe izvlači bivši švicarski reprezentativac Philippe Senderos.

18:13 - Završeno je žrijebanje Lige D. Grupe izgledaju ovako:

18:10 - Izvlačenje grupa kreće od najniže divizije, Lige D. U njoj se nalaze najslabije selekcije, a grupe izvlači legendarni engleski golman David Seaman.

18:01 - Počela je svečana ceremonija.

18:00 - Zmajevi su u 3. šeširu, a potencijalni rivali našoj selekciji su Portugal, Holandija, Engleska i Švicarska iz 1. šešira, Belgija, Francuska, Španija i Italija iz 2., te Hrvatska, Njemačka, Poljska i Island iz 4. šešira.

17:59 - Još malo je ostalo do početka ceremonije žrijeba u Amsterdamu.

17:52 - Delegaciju Nogometnog saveza BiH na žrijebu predstavljaju predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus, generalni sekretar Adnan Džemidžić i selektor Duško Bajević.

17:44 - Utakmice grupne faze igraju se u septembru, oktobru i novembru. Prvoplasirane ekipe iz četiri grupe igrat će play-off za prvaka u junu iduće godine, dok će posljednjeplasirane ekipe ispasti u Ligu B.

17:37 - Tamo će naši reprezentativci imati priliku odmjeriti snage protiv najboljih selekcija Evrope i boriti se za trofej pobjednika Lige nacija koji je trenutno u vlasništvu Portugala.

17:33 - Zmajevi su u prošloj sezoni, koja je ujedno bila i inauguralna, osvojili prvo mjesto u grupi 3 Lige B, te su na taj način izborili plasman u elitnu Ligu A.

17:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos žrijeba Lige nacija za sezonu 2020/2021. Žrijeb se održava u Amsterdamu, a počinje u 18 sati.