|

Lewandowski u četvrtak objavljuje prelazak u Bayern?

Lewandowski u četvrtak objavljuje prelazak u Bayern?
10
T
Totalsport
30.12.2013. u 08:12
27
komentara
10

dijeljenja
Lewandowski u četvrtak objavljuje prelazak u Bayern? Robert Lewandowski (Foto: AFP)
Saga o prelasku Roberta Lewandowskog iz Borussije Dortmund u Bayern napokon bi mogla doći kraju u četvrtak.
Nije tajna da je poljski nogometaš još u ljeto ove godine htio preći na Allianz Arenu, ali Borussia ga nije pustila, čime se svjesno odrekla odštete, budući da igraču istoče ugovor na kraju ove sezone. To ujedno znači da već 1. januara može potpisati ugovor s budućim klubom koji će, dakako, biti valjan od ljeta.

I Lewandowski i Bayern su nekoliko puta dali naslutiti da su postigli dogovor i da će posao biti objavljen u januaru, a u tom smjeru ide i nedjeljna objava poljskog televizijskog voditelja Mateusza Boreka na Twitteru. On je, naime, napisao da će 25-godišnji napadač 2. januara službeno objaviti svoj transfer u Bayern.

Jasno je da se Borekove riječi ne mogu smatrati potpuno pouzdanima, no znakovito je da je ovu informaciju objavio na Twitteru netom nakon što je Lewandowski gostovao u njegovoj emisiji Cafe Futbol. U četvrtak bismo, dakle, mogli dobiti službenu potvrdu velikog transfera, ali ionako malo ko sumnja da će Lewandowski sljedeće sezone igrati u dresu aktuelnog evropskog prvaka.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...