Mundijal sve određuje
18

Lewandowski nakon povratka u Španiju: Već se zna ko će osvojiti Zlatnu loptu

K. H.
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Poljski napadač Robert Lewandowski siguran je da će Lionel Messi osvojiti Zlatnu loptu, nagradu koja se dodjeljuje za najboljeg nogometaša svijeta u jednoj godini.

Lewandowski je u intervjuu za Mundo Deportivo rekao da je upravo Mundijal takmičenje koje određuje najboljeg igrača u sezoni, a da pored Messija teško bilo ko može doći do izražaja.

"Možda postoji još neki igrač koji igra za isti klub, ali samo Svjetsko prvenstvo odlučuje ko će biti najbolji u ovoj sezoni. A Messi je, definitivno, na pravom mjestu jer je to osvojio i stigao do trofeja koji mu znači najviše u karijeri", rekao je Lewandowski.

Španski mediji su to protumačili na način da je Lewandowski aludirao na Kyliana Mbappea, koji bi također trebao biti jedan od favorita za osvajanje Zlatne lopte.

Također, Lewandowski je pohvalio termin u kojem se igralo prvenstvo u Kataru, rekavši da je to razlog zbog kojeg smo gledali jedno od najboljih finala ikad.

"Da je Mundijal bio u junu, poslije završetka sezone, igrači bi bili umorni, pa ne bi mogli tako dobro igrati poslije 70 minuta. To je bila ljepota finala koje je tokom sezone i to je bila razlika u odnosu na prethodna prvenstva, koja je donijela dodatni kvalitet", kaže popularni Lewa.

Njegova Poljska je, podsjetimo, zahvaljujući boljoj gol-razlici od Meksika prošla u grupi gdje su igrali zajedno s Argentinom, ali su u nokaut fazi doživjeli poraz od Francuske.