Preskočili pohvale Pepeu
0

Levante ismijao Real kopiravši njihovo saopćenje za javnost

Totalsport
Alvaro Morata (Foto: Arhiv/AFP)
Alvaro Morata (Foto: Arhiv/AFP)
Iz španskog prvoligaša Levantea su na humorističan način odgovorili na saopćenje koje je u ponedjeljak navečer izdao Real Madrid. Gotovo u cijelosti su, naime, kopirali objavu "kraljevskog kluba".

Real je, podsjećamo, slavio u gostima kod Levantea u 11. kolu Primere (2-1), a pobjednički je pogodak u 84. minuti postigao mladi Alvaro Morata. Nakon utakmice je došlo do određenih nesuglasica između igrača dviju ekipa, a iz Levantea su optužili Pepea da se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka smijao, plesao i rugao se domaćim nogometašima.

Madriđani su zato u ponedjeljak izdali saopćenje u kojem su u četiri tačke pohvalili ponašanje svojih igrača i ostalih članova tima, a posebno su stali u odbranu Pepea. Levante je odgovorio sarkastičnim saopćenjem koje je u prve dvije tačke od slova do slova identično Realovom, a promijenjena je treća tačka u kojoj se hvali Pepea, te završne riječi.

"- Ponašanje svih naših igrača i stručnog štaba je bilo primjereno tokom utakmice koja je održana u teškim uslovima za igru, što smo nadvladali profesionalizmom, predanošću i sportskim ponašanjem.

  • Nakon utakmice je stav i ponašanje igrača, trenera i članova ekipe bilo korektno i besprijekorno, kao i uvijek", stoji u prve dvije u potpunosti "plagirane" tačke Levanteovog saopćenja, dok se u trećoj, promijenjenoj, dodaje:

"- Želimo istaknuti izvedbu naših igrača i stručnog štaba tokom spektakularnog nedjeljnog dvoboja, te njihovu predanost, borbu i takmičarski karakter. Želimo izraziti i zahvalnost našim navijačima za bezuslovnu podršku i navijanje tokom cijele utakmice uprkos kiši."

U zaključku Levante navodi:

"Nastavit ćemo s filozofijom branjenja vrijednosti koje su naš 100-godišnji klub učinile voljenim i poštovanim u španskom nogometu."