La Liga
3

Levante i Valencija u gradskom derbiju podijelili bodove

Piše: K. H.
U prvom meču nedjeljnog programa 3. kola španske La Lige ekipe Levantea i Valencije odigrale su meč bez pobjednika, a gradski derbi završen je rezultatom 2:2.

Levante je u 13. minuti stigao u vodstvo. Domaći su izveli odličan kontranapad, Neto loše reaguje nakon prvog udarca, lopta se odbija do Rogera koji je mirno šalje u mrežu za vodstvo od 1:0. Samo tri minute nakon toga, Šišmiši su stigli do poravnanja. Centaršut Solera u pogodak je pretvorio reprezentativac Rusije Cheryshev.

U 20. minuti Valencija je mogla stići do vodstva, ali je Rodrigo šutirao pored gola, da bi šest minuta nakon toga Gamerio također bio neprecizan. Revija promašaja nastavljena je u 28. minuti kada Morales pogađa prečku.

Ipak, u 33. minuti Levante stiže do novog vodstva. Roger je sjajno primio jednu dugu loptu i elegantnim udarcem matira Neta za erupciju oduševljenja na stadionu Estadi Ciutat de València. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Valencia je u drugom poluvremenu odmah krenula po poravnanje, a trebalo im je samo šest minuta da postignu drugi pogodak. Strijelac je ovaj put bio Parejo koji je rutinski realizovao kazneni udarac.

Do kraja meča prilike su se redale i na jednoj i na drugoj strani, ali nije bilo pogodaka. Vrijedi izdvojiti da je Valencija mogla doći do pobjede s obzirom na to da su domaći od 76. minuti igrali s igračem manje, ali Šišmiši nisu uspjeli pronaći put do gola gradskog rivala.

Nakon tri odigrana kola, Levante na svom kontu ima četiri boda, dok Valencija ima samo dva.