Prvi strijelac lige
16

"Leteći" Ronaldo postigao dva gola za poluvrijeme, ali napravio i nestvaran promašaj

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo napravio je jedan netipičan promašaj za njegove standarde u prvom poluvremenu meča protiv Crotonea, ali je ubrzo nakon toga ipak uspio postići 17. gol u ovoj sezoni.

Nakon nešto mirnijeg početka utakmice, Juventus je prvu pravu šansu na meču imao u 28. minuti kada je Ronaldo nakon prizemnog centaršuta s desne strane sa svega nekoliko metara uspio promašiti loptu te tako neopreznost protivničke odbrane i nedosatatak golmana na golu nije pretvorio u gol.

Ipak, u 38. minuti Ronaldo je sjajno pobjegao svojim čuvarima, našao prostor u kojem nema protivničkih igrača i dočekao centaršut koji je glavom pretvorio u vodstvo svog tima.

[TWITTER]1363948534874038272[/TWITTER]

Ubrzo nakon toga Ronaldo je postigao još jedan gol, 18. u ovoj sezoni i to nakon što je opet glavom matirao protivničkog golmana. Tim golom Ronaldo se izdvojio na vrhu liste najboljih strijelaca u Italiji.

Za kraj prvog poluvremena, Ronaldo je imao još jednu šansu u trećoj minuti sudijske nadoknade, ali nije uspio doći do hat-tricka.