Nogomet
0

Lescott traži od Cityja da pokaže poštovanje

Totalsport
Joleon Lescott (Foto: AFP)
Joleon Lescott (Foto: AFP)
Tridesetogodišnji stoper Manchester Cityja Joleon Lescott sljedeće će sezone ući u posljednju godinu ugovora s aktuelnim klubom.

Iako želi ostati na Etihadu, iz kluba ga još nisu kontaktirali vezano uz produženje.

"Da mi je neko rekao da ću osvojiti Premierligu, izboriti dva finala FA Cupa i predstavljati reprezentaciju na Euru prije nego što sam potpisao, samo bih odmahnuo glavom", rekao je Lescott za Telegraph.

"Sada ulazim u posljednju godinu ugovora i nesigurnost o mojoj budućnosti mi je čudna. Volio bih ostati. Supruga mi je trudna, upravo smo promijenili kuću, a djeca su sretna u školi. Ali nisam naivan. Kada postignete sve što ste postigli i uđete u posljednju godinu ugovora, budućnost vam možda leži negdje drugdje. Ne mogu sebi priuštiti ulazak u godinu Svjetskog prvenstva nesiguran hoću li igrati".

"Osjećam kako sam uradio dovoljno za klub u smislu poštovanja, tako da mi otvoreno kažu šta žele, bilo da je riječ o novom ugovoru, koji bih oduševljeno potpisao, ili odlasku negdje drugo. Dugujem puno ovom klubu, ali isto tako osjećam da sam napravio dovoljno da zahtijevam poštovanje kako ne bih gledao špekulacije o svojoj budućnosti", dodao je igrač koji je redove "građana" pojačao 2009. godine kada je stigao iz Evertona.