Nogomet
0

L'Equipe odbarao Modrića za najboljeg mladog igrača EP-a

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Francuski sportski dnevnik u svom je subotnjem prilogu L'Equipe Magazine predstavio pet najboljih igrača Evropskog prvenstva do 25 godina, a najboljim je proglašen reprezentativac Hrvatske Luka Modrić.

Francuski novinari probrali su "creme de la creme" mladih nogometaša, a na najbolji su se način, prema njihovom mišljenju, prezentirali Modrić, Jurij Žirkov, Giorgio Chiellini, Igor Akinfejev i Arda Turan. To su, smatra L'Equipe, igrači koji će narednih godina svojim majstorijama oduševljavati nogometne entuzijaste diljem svijeta.

"U skladu s očekivanjima, omanji hrvatski veznjak Luka Modrić je nakon 24 miliuna eura vrijednog transfera u Tottenham na Euru 2008. potvrdio da je riječ o jednoj od budućih premierligaških zvijezda. Modrić je poštovanje sportskih stručnjaka zaradio 'nevjerovatnom lakoćom driblinga', originalnim stilom čuvanja lopte i stalnim kretanjem prema protivničkom golu. Za njega Slaven Bilić kaže da je najbolji veznjak na svijetu, a engleski su ga novinari proglasili balkanskim Cruyffom. Prema onome što je dosad pokazao, Modrić je zaslužio visoke pohvale", ističe L'Equipe.