Nogomet
1

Leotar minimalnim rezultatom savladao Kozaru u Trebinju

Piše: D. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U utakmici 23. kola Premijer lige BiH Leotar je u Trebinju dočekao Kozaru.

Prvu priliku na utakmici su imali gosti u 12. minuti, Pehilj je šutirao, ali se odbranom istakao golman domaćih Milenković. Iako se u prvom poluvremenu loše igralo na obje strane, domaći su došli u vodstvo u 30. minuti. Miloševiću je golman Kozare Kozić odbranio udarac, a na odbijenu loptu je natrčao Aničić i pospremio je u mrežu gostiju za vodstvo Leotara od 1:0.

Mogli su domaći pogoditi i dvije minute kasnije, ali Ristić nije iskoristio odličnu priliku. U finišu prvog dijela susreta Sušić je promašio odličnu priliku za Leotar. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom1:0 u korist domaćih.

U nastavku utakmice su ponovo prvi zaprijetili gosti, ovog puta je Gnjatić u 51. minuti šutirao pored gola. Potom su pokušali i Pehilj i Kovačević, ali je Milenković uspio sačuvati svoju mrežu.

Domaći su ozbiljnije zaprijetili tek u 82. minuti kada je šutirao Milošević, no, promjene rezultata nije bilo. U Finišu su gosti mgoli doći do izjednačenja, ali je se Pehilj propisno osramotio. Leotar je slavio rezultatom 1:0.