Odbacio špekulacije
8

Leonardo o dolasku Ibrahimovića u Milan: Razmišljali smo, ali to sada nije opcija

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA-EFE)
Direktor Milana Leonardo odbacio je informaciju da će se Zlatan Ibrahimović vratiti u redove Rossonera u zimskom prijelaznom roku te da njegov transfer trenutn nije opcija.

Ibrahimović je u Milanu igrao od 2010. do 2012. godine, nakon čega je otišao u PSG, a u dresu ekipe sa San Sira ostavio je veliki utisak i za kratko vrijeme postao je ljubimac navijača.

Šveđanin će u januaru 2019. godine postati slobodan igrač s obzirom na to da mu ističe ugovor s LA Galaxyjem, a o njegovom povratku u Milan oglasio se i direktor Rossonera koji je rekao da to trenutno nije opcija.

"Svi znaju da je veza između Ibrahimovića i Milana veoma jaka. Istina je, ne mogu poreći da nismo svi razmišljali o njegovom dolasku, poseban je i vrlo specifičan igrač, ali njegov dolazak sada nije opcija", rekao je Leonardo.

Također, treba napomenuti da u ekipi Gennara Gattusa u napadu igraju Higuain i Cutrone, koji se odlično slažu na terenu i van njega, pa bi dolazak Ibrahimovića mogao napraviti samo nepotrebnu konkurenciju između tri igrača koja žele minutažu.