PSG
0

Leonardo i Ancelotti pred disciplinkom komisijom

Totalsport
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti
Trener i sportski direktor francuskog nogometnog kluba PSG-a, Carlo Ancelotti i Leonardo, naći će se pred disciplinskom komisijom Francuskog nogometnog saveza (FFF) zbog komentara na suđenje Clemeta Turpina u susretu protiv Montpelliera.

Pariški dvojac obrušio se na 30-godišnjeg suca Turpina zbog toga što je ovaj nakon manje od 10 minuta igre dodijelio direktni crveni karton stoperu Mamadouu Sakhou zbog starta na Gaetana Charbonniera.

"Nemoguće je da budem zadovoljan kada smo već u 10. minuti ostali s igračem manje. Nemoguće je, isto tako, ne govoriti o sucu nakon ove utakmice. Teško mi je shvatiti nekoga ko nakon prvog oštrog prekršaja pokazuje crvene kartone. No, Turpin je mlad, ima još štošta za naučiti", rekao je Leonardo nakon remija s Montpellierom 1-1.

Trener Ancelotti je samo kratko komentirao da bi volio vidjeti više poštovanja sudaca prema PSG-u, zbog čega je i on pozvan pred disciplinsku komisiju.

PSG će ove subote ugostiti Rennes u domaćem prvenstvu, a trener gostiju, Frederic Antonetti, imao je i svoje viđenje cijele situacije, te je stao u obranu francuskog suca Turpina.

"Leonardo traži pošteno suđenje, a svaka je odluka u utakmici protiv Montpelliera bila poštena. O kakvom poštenju on govori? PSG je pravi talijanski klub koji ima pravo nastupa u Francuskoj".