Nogomet
141

Leon Benko: Navijači su mi bili dodatni motiv da ne reagujem na stvari koje su se dešavale

Piše: O. T.
Leon Benko (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Leon Benko (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Napadač Sarajeva Leon Benko u obraćanju medijima pred meč 22. kola između Sarajeva i Slavije na Koševu najavio je pobjedu svog tima i govorio o minulom periodu kada je većinim boravio na klupi.

Benko je u proljetnom dijelu BHT Premijer lige sve tri utakmice počeo na klupi za rezervne igrače i na teren ušao u drugom poluvremenu. Ipak, to ga nije spriječilo da postigne po jedan pogodak u pobjedi protiv Čelika i u remiju protiv Rudara.

"Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Znamo šta se desilo i šta se dešavalo ranije. Dolaskom novog trenera ostavljen je pozitivan trag na ekipu. Učinit ćemo sve da obradujemo naše navijače i samim tim našu ambiciju podići na veći nivo", kazao je Benko, te dodao: "Na Koševu je uvijek teško igrati. Nekima manje, nekima više. Protiv Slavije moramo pobijediti i vratiti se na pobjednički kolosijek".

Razloge zašto boravi na klupi nije znao, ali Benko se trudio da to ne utiče negativno na njega.

"Ja nisam nigdje vidio problem niti pravio probleme. Nisam znao niti zbog čega igram niti zbog čega ne igram. Ne bih se vraćao na to. To je bilo i prošlo. Radio sam maksimalno na sebi i psihički i mentalno da bih ostao na zemlji zbog svega toga. Prošao sam mnogo klubova i znam kako to sve ide. Nisam htio reagovati. Radio sam zbog sebe i svoje porodice. Svaki momenat koji mi je dao da igram neovisno da li je to 20 minuta ili poluvrijeme htio sam dati sve od sebe", riječi su Benke.

Benko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 18 ligaških mečeva i postigao 13 golova čime zauzima prvo mjesto na listi strijelaca BHT Premijer lige. U momentima kada je boravio na klupi mnogo mu je pomogla podrška navijača.

"Navijači su moj dodatni motiv koji me još više držao da ostanem na zemlji i da ne reagujem na neke stvari koje su se dešavale. Svakako je profesionalizam da se tako ponašam, ali su oni još više pomogli", poručio je Benko.