Odavno van tima
31

Lens u problemima s realizacijom, Lendrić postigao dva pogotka za rezervni tim

Piše: K. H.
Foto: RC Lens
Foto: RC Lens
Bivši napadač Željezničara Ivan Lendrić postigao je dva pogotka u prijateljskom meču druge ekipe Lensa, a konačni rezultat u susretu protiv rezervnog tima Reimsa glasio je 2:2.

Lendrić se odavno ne nalazi u planovima trenera francuskog drugoligaša iako je ljetos u klub stigao kao veliko pojačanje, a s dva pogotka koja je postigao u prijateljskom meču već u sljedećoj utakmici mogao bi pronaći svoje mjesto u prvoj ekipi.

Ovaj napadač pogotke je postizao u u 10. i 37. minuti, a teren je napustio u 79. minuti kada je umjesto njega u igru ušao Bari.

U tekućoj sezoni Lendrić je nastupio u samo pet susreta, a posljednji meč odigrao je krajem augusta u porazu od Orleansa kada je na terenu proveo 67 minuta.

Nakon dva postignuta pogotka u prijateljskom meču, francuski mediji raspisali su se o tome kako je ovim učinkom Lendrić poslao poruku treneru Ericu Sikori, te da bi u narednim susretima napokon mogao dobiti priliku za igru u prvom timu.

Njegov Lens trenutno se nalazi u zoni ispadanja, tačnije na 18. poziciji sa osvojenih samo 11 bodova u francuskoj drugoj ligi, a na posljednje tri utakmice postigli su samo jedan pogodak.