Nogomet
117

Lendrić uoči duela sa Zrinjskim: Uz dobru igru i malo sreće možemo osvojiti tri boda

Piše: D. B.
Ivan Lendrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Lendrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U subotu će na stadionu Pod Bijelim brijegom snage odmjeriti Zrinjski i Željezničar, a napadač Plavih Ivan Lendrić je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da njegov tim ima visoke ambicije.

Željezničar dočekuje utakmicu sa šampionom spremno u svakom smislu.

"Zrinjski je odlična ekipa, ali je u posljednje dvije utakmice upisala dva remija. Vjerovatno su mislili izvući više bodova. Što se tiče nas, mi smo u odličnom fizičkom i psihičkom stanju. Odlično smo odigrali protiv Viteza, podigli smo samopouzdanje", izjavio je Lendrić.

U ekipi neće biti dvojice važnih igrača, koji su suspendovani.

"Mnogo će nam nedostajati Aleksandar Kosorić i Siniša Stevanović, ali vjerujem da će igrači koji budu igrali umjesto njih uspješno nadoknaditi njihov izostanak. Povreda srećom nema", rekao je napadač Željezničara.

On je postigao dva gola protiv Viteza u prošlom kolu te se nada nastavku golgeterskog niza.

"Zadovoljan sam, ali može bolje. Nije važno ko i kako daje golove, bitno je da nam ide. Želji nije mjesto na petom mjestu na tabeli, pa se nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu u Mostaru, a uz malo sreće se možemo vratiti kući s tri boda. Naravno, remi ne bi bio loš, ali mi ćemo dati sve za pobjedu", kazao je Lendrić.

Nogometaš Željezničara je kao posuđen igrač Hajduka igrao za Zrinjski u sezoni 2010/2011. U 28 nastupa je postigao 16 golova, ali pomiješanih emocija u subotnjoj utakmici neće biti.

"Nema emocija, iako se lijepo osjećam u Mostaru i imam prijatelje u ovom gradu. Ipak, proveo sam u Zrinjskom samo godinu dana, situaciju gledam kao profesionalac", završio je Lendrić.

Utakmica Zrinjski - Željezničar se igra u subotu od 14:00 sati.