Napadač plavih
642

Lendrić: Ako je ovo bio moj posljednji meč za Želju, onda sam ga odigrao na najbolji način

Piše: E. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Napadač Željezničara Ivan Lendrić je u dvomaču sa Zetom postigao dva pogotka. Najprije je na Grbavici pogodio za pobjedu 1:0, a večeras je postigao drugi pogodak u remiju (2:2) u Podgorici i na taj način trasirao put Plavima u drugo pretkolo.

"Najbitnije je da smo prošli dalje. Stvarno sam sretan, mislim da su naši navijači zadovoljni. Ovaj prolazak dalje je veoma bitan za ulazak u novu sezonu i svi smo sretni i zadovoljni", rekao je Lendrić odmah nakon meča.

Lendriću je večerašnja utakmica sa Zetom vjerovatno posljednja u plavom dresu. Ipak, on ne isključuje mogućnost da odigra i dvomeč protiv AIK-a, iako su za to male šanse.

"Da se ne lažemo, pitanje je samo vremena kada ću otići. Ne znam je li mi ovo bila posljednja utakmica u Željinom dresu, ali ako jeste onda sam je odigrao na najbolji mogući način", rekao je Lendrić i dodao:

"Volio bih se okušati u nekoj novoj sredini, ali to ne znači da mi je loše u Željezničaru. Dao sam maksimum, ali je došlo vrijeme za nove izazove. Ne znam zaista još ništa, nisam sa menadžerom razgovarao o tome, to najbolje znaju klub i on, a ja sam fokusiran na teren, što se i vidjelo i na Grbavici i danas. Ponavljam, ovo vjerovatno jeste bio moj posljednji meč u plavom dresu, ali dok ne potpišem ja sam igrač Želje i tako ću se ponašati", rekao je Lendrić.