Propao dogovor
252

Leki zbog navodnog veličanja Herceg-Bosne propao dolazak u Velež: "U BiH se očito gledaju neke druge stvari"

E. K.
Jerko Leko (Foto: Twitter)
Jerko Leko (Foto: Twitter)
Hrvatski stručnjak Jerko Leko je nakon odlaska Deana Klafurića bio prvi kandidat za novog trenera Veleža iz Mostara.
Kako je istakao u razgovoru za hrvatske medije, pronađena je vijest iz 2013. godine gdje je navodno veličao Herceg-Bosnu.

Istakao je da su takve optužbe smiješne te da nikada nije bio politički orijentisan niti je imao javne istupe na tu temu.

"Našli su neki članak iz 2013. godine gdje sam ja dao podršku nekom koncertu na kojem se podržavala Herceg-Bosna. To je smiješno, ja nikada nisam bio politički orijentisan, niti sam u tom smislu imao javne istupe u kojima bi bilo koga podržavao ili ne podržavao. Neko se jednostavno odlučio prebirati o detaljima i jedva pronašao taj nekakav koncert, na kojem nisam ni bio", rekao je Leko za Sportske novosti te dodao:

"Rekao sam im, pronađite mi bilo koju takvu izjavu ili da sam radio nešto tomu slično. No, u BiH se u sportu očito gledaju i neke druge stvari. Ako je to problem, onda nema smisla da idem u takvu sredinu, javio sam im da me ne zanima kandidatura u klubu u kojem se događa nešto takvo".

Umjesto njega, Velež će angažovati nekadašnjeg trenera Hanse iz Rostocka Mersada Selimbegovića što je ranije potvrđeno za Klix.ba.