Nogomet
58

Leipzig srušio i Leverkusen, zauzeo tron te nastavio niz bez poraza

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U prvoj utakmici 11. kola Bundeslige RB Leipzig je u gostima rezultatom 3:2 savladao Bayer iz Leverkusena.

Novajlija u Bundesligi nastavlja sa sjajnim rezultatima. Leipzig je i dalje neporažen u svojoj debitantskoj sezoni u najvećem rangu njemačkog fudbala i, ukoliko Bayern Minhen ne slavi u derbiju protiv Borussije Dortmund u gostima, naredno kolo će dočekati na prvom mjestu tabele.

Ovo je čak šesta uzastopna ligaška pobjeda tima koji sa klupe predvodi Ralph Hasenhüttl. Tim je već stigao slaviti i protiv Borussije Dortmund i Wolfsburga u dosadašnjem dijelu sezone.

Leverkusen je sjajno otvorio utakmicu i poveo već u prvoj minuti preko Kampla. Odgovor gostiju bio je brz. Baumgartlinger je nakon kornera u četvrtoj minuti postigao autogol.

Novo vodstvo Apotekara stiglo je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Brandt uspješno završio kontru svog tima i uz rezultat 2:1 otišlo se na odmor.

Tragičar Leverkusena bio je Calhanoglu koji je u 54. minuti promašio penal kada je Gulasci pročitao njegov udarac. Uslijedila je kazna gostiju koji preko Forsberga u 68. minuti dolaze do novog iznenađenja, ali golu je kumovala loša reakcija golmana Lene kao i statična odbrana Leverkusena.

Za potpuni preokret najvećeg osvježenja njemačkog prvenstva pogodio je Orban u 81. minuti čime je postavio konačnih 3:2.