Nogomet
18

Leipzig pobijedio i Schalke, Kolašinac u 100. nastupu za klub postigao gol i autogol

Piše: O. T.
U 13. kolu Bundeslige Lepzig je na domaćem terenu rezultatom 2:1 pobijedio Schalke, a utakmicu će posebno pamtiti bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji je postigao gol i autogol u svom 100. nastupu u Schalkeu.

Leipzig je uz Hoffenheim ostao jedina neporažena ekipa Bundeslige i upisao je osmi uzastopni trijumf u ligi te ostao na prvom mjestu tabele. A debituje u najvećem rangu njemačkog fudbala. Na drugoj strani Schalke je upisao prvi poraz nakon 12 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Domaćin je sjajno otvorio meč i već u drugoj minuti golom Wernera iz penala poveo sa 1:0. Poravnanje je donio bh. reprezentativac Sead Kolašinac u 31. minuti.

To je bio drugi uzastopni gol našeg igrača u 14. nastupu za Schalke u ovoj sezoni, odnosno drugi ukupno u sezoni. Kolašinac je od posljednjih šest golova Schalkea postigao dva te asistirao dva što pokazuje u kakvoj je formi. Uz sve to, ovo je bio njegov 100. nastup za klubu svim takmičenjima.

Nažalost, jubilej će biti upamćen i po autogolu bh. reprezentativca koji je postigao u 47. minuti, a ispostavilo se da je time zaokružen i konačan rezultat meča i pobjeda Leipziga rezultatom 2:1.

Tabela: