Bundesliga
8

Leipzig nakon preokreta savladao Hannover, HSV upisao veoma važna tri boda

Piše: K. H.
Leipzig - Hannover (Foto: EPA-EFE)
U terminu od 15:30 odigrano je pet susreta 11. kola njemačke Bundeslige, a veoma važnu pobjedu upisala je ekipa Leipziga koja je nakon preokreta slavila protiv Hannovera na domaćem terenu.

Gosti su u vodstvo stigli u 56. minuti kada Jonathas postiže gol za 0:1, da bi nakon 14 minuta golom Paulsena domaća ekipa poravnala rezultat. Konačnih 2:1 i pobjedu domaćoj ekipi donio je Timo Werner u 85. minuti susreta.

HSV je na domaćem terenu upisao pobjedu protiv Stuttgarta. U 12. minuti Dženis Burnić zbog drugog žutog kartona napustio je teren i svoju ekipu ostavio s igračem manje, a igrača više HSV je iskoristio u 20. minuti kada Hunt postiže gol za 1:0.

Ipak, gosti su se u igru vratili u 55. minuti kada Ginczek postiže gol s bijele tačke za 1:1, da bi samo deset minuta nakon toga Kostić vratio prednost ekipi HSV-a. Konačnih 3:1 postavio je Arp u 69. minuti čime je ovjerio treću pobjedu svoje ekipe u ovoj sezoni.

Kenan Kodro nije nastupio u meču između Borussije M'gladbach i Mainza, a rezultat na kraju meča bio je 1:1, baš kao i na susretu između Augsburga i Bayer Leverkuzena.

Veoma važnu gostujuću pobjedu upisala je ekipa Schalkea koja je golom Caligiurija u 62. minuti slavila na gostovanju kod Freibruga.