Nevjerovatan pad
28

Leicester prokockao "nemoguće" u borbi za Premiership: Od plus 17 do pada na treće mjesto

D. P.
Leicester je iznenada došao u probleme (Foto: Twitter)
Leicester je iznenada došao u probleme (Foto: Twitter)
Dok je fokus nogometne javnosti na elitnim takmičenjima, Leicesterova priča iz Championshipa na putu je da donese epitet najvećeg gubitnika ove sezone u cijelom nogometnom svijetu.

Leicester je prošle godine doživio pravi šok ispadanjem iz Premier lige postavši vjerovatno ekipa s najvećim brojem zvijezda koja je doživjela relegaciju u niži rang posljednjih godina.

Prepuna igrača koji koštaju desetine miliona eura, ekipa Leicestera je ispala u niži rang i odmah se očekivao povratak jer je čak devet od najplaćenijih 10 igrača Championshipa u ovom timu trenutno.

Sve je išlo mjesecima u tom pravcu. Prije samo 12 sedmica Leicester je imao nevjerovatnih plus 17 u odnosu na mjesta koja ne vode u viši rang. Činilo se da je sve gotovo i da Leicester treba samo privesti sezonu kraju.

No, tri mjeseca kasnije stanje na tabeli je sljedeće: Leicester više nije ni prvi ni drugi, već je pao tek na treće mjesto u Championshipu.

Čuvene Lisice prestigle su ekipe Ipswicha i Leedsa, nakon jučerašnjih rezultata. Leicester je poražen od Bristol Cityja, dok su Ipswich i Leeds osvajanjem bodova skočili.

Podsjećamo da promociju iz Championshipa u Premier ligu osiguravaju dva prvoplasirana tima, dok pozicije od trećeg do šestog vode u play-off.

Iako Leicester i dalje važi za favorita za plasman u najelitniji rang engleskog nogometa, činjenica da su u rekordnom roku prokockali 17 bodova prednosti mogla bi se odraziti i na psihološki momentum ekipe te bi se tim Enza Maresce mogao naći u još većim problemima uskoro.

Tabela: