Vodio ekipu 16 mjeseci
5

Leicester otpustio menadžera Puela nakon poraza od Crystal Palacea

Klix.ba
Claude Puel (Foto: EPA-EFE)
Claude Puel (Foto: EPA-EFE)
Francuski nogometni stručnjak Claude Puel više nije menadžer engleskog premijerligaša Leicester Cityja te je napustio stadion King Power nakon 16 mjeseci na klupi Lisica.

Odluka o otkazu Puelu donesena je nakon što je Leicester poražen na domaćem terenu od Crystal Palacea rezultatom 1:4 u subotu, zbog čega se Lisice nalaze na 12. mjestu na tabelili Premiershipa, osam bodova iznad zone ispadanja.

Francuski stručnjak je bio pod pritiskom nekoliko sedmica jer je Leicester upisao šest poraza u posljednjih sedam utakmica uljučujući poraz u FA Cupu od niželigaša Newporta.

"Klub se zahvaljuje Claudeu za njegove napore u vođenju time tokom 16 mjeseci u ulozi menadžera te mu želi sve najbolje u budućnosti. Asistent Jacky Bonneveay također odlazi uz najljepše želje. Treneri Mike Stowell i Adam Sadler će preuzeti ekipu dok klub traži novog menadžera", saopćeno je iz Leicestera.

Leicester je 2016. godine osvojio Premiership predvođen menadžerom Claudiom Ranierijem, koji je naredne sezone otpušten. Zamijenio ga je Craig Shakespeare koji je bio na klupi do oktobra 2017. godine, kada je umjesto njega došao Puel i odve Leicester do devetog mjesta na kraju sezone.

Navijači Lisica su kritikovali Puelovu taktiku, posebno zbog korištenja napadača Jamieja Vardyja, koji je priznao da taktika menadžera nije idealna za njegov stil igre.

Leicester je tokom zimskih blagrana pobijedio Chelsea, Manchester City i Everton, ali je bez pobjede od utakmice s Evertonom odigrane 1. januara. Naredni protivnik je Brighton u utorak, a nakon toga slijedi gostovanje Watfordu u nedjelju.