Meč 18. kola
35

Leicester novi lider Premiershipa, očajni Chelsea nije uspio zaustaviti Lisice

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Leicestera pobijedili su na King Power stadionu u okviru 18. kola Premiershipa ekipu Chelseaja rezultatom 2:0 pa su se tako ujedno probili i na lidersku poziciju preskočivši dva Manchestera.

Odlično je krenulo po Lisice budući da je Ndidi već u šestoj minuti pogodio za vodstvo. Prethodno je Barnes promašio loptu koja dolazi do Ndidija koji uz dosta sreće trese mrežu gostiju.

Chelsea je imao inicijativu u prvom poluvremenu, dok je Leicester bio opasniji pa su četiri minute prije odlaska na odmor udvostručili prednost. Albrighton je uposlio Maddisona koji se sjajno snalazi i matira nemoćnog Mendyja.

[TWITTER]1351652714741161990[/TWITTER]

Ekipa Franka Lamparda je u nastavku još više dominirala pa su tako imali više od 70 posto posjeda lopte, ali su im napadi bili jalovi i gotovo da nisu ozbiljnije zaprijetili. I Leicester je digao ručnu u drugom poluvremenu pa je ostalo konačnih 2:0.

Leicester je večerašnjom pobjedom prestigao dva Manchestera i zauzeo prvo mjesto na tabeli Premiershipa s jednim bodom više u odnosu na United koji ima utakmicu manje. S druge strane, Chelsea je tek na osmoj poziciji.

Rezultat i strijelci:

Leicester - Chelsea 2:0 (Ndidi 6', Maddison 41')

Tabela: