Ne želi Talijana
5

Lehmann: Ko je Allegri? Njegov stil ne odgovara Arsenalu

Klix.ba
Jens Lehmann
Jens Lehmann
Bivši golman Arsenala Jens Lehmann ne vjeruje da bi aktuelni trener Juventusa Massimiliano Allegri bio idealan kandidat za novog menadžera Topnika.

Allegrijevo ime se spominje u britanskim medijima među kandidatima koji bi mogli zamijeniti menadžera Arsenala Arsenea Wengera ukoliko francuski stručnjak odluči napustiti Emirates na kraju sezone, kada mu ističe ugovor.

Talijanski trener s Juventusom ima dvije titule u Seriji A, igrao je finale Lige prvaka 2015. godine, ali Lehmanna nije impresionirao.

"Ljudi drže banere kojima poručuju Wengeru da ode, ali ne govore koga žele u klubu i ko će garantovati uspjeh. Dovedite Allegrija i on će osvojiti sve? Ko je Allegri, s dužnim poštovanjem? On je u Italiji. Hoće li neko poput njega donijeti uspjeh Arsenalu? Kada pogledate njegov stil nogometa, on ne odgovara Arsenalu. Niko nema rješenje, nekoga ko će garantovati nastupe u Ligi prvaka i možda neki trofej", izjavio je Lehmann.

Juve ima treći najbolji napad u Italiji, a njegovi nogometaši su postigli 59 golova u 29 utakmica. Bolji od tima iz Torina su Napoli i Roma, međutim, Stara dama ima najbolju odbranu u ligi te je primila samo 19 pogodaka.

Također, Juventus je sedmi u ligi kada je riječ o broju kreiranih šansi. Nogometaši talijanskog prvaka su kreirali ukupno 325 šansi, no, upisali su 12.826 uspješnih dodavanja, po čemu su na drugom mjestu odmah iza Napolija (16.291 uspješnih dodavanja). Nogometaši Juventusa su uputili ukupno 441 udarac ka protivničkom golu, što ih postavlja na šesto mjesto u ligi.