Nogomet
0

Legrottaglie: U ponedjeljak potpisujem za Milan

Totalsport
Nicola Legrottaglie
Nicola Legrottaglie
U Juventusu traje haos. U nedjelju su upisali i četvrti poraz u januaru 2011. godine, kao i drugi zaredom. Nakon što ih je Roma pobijedila u Torinu 2-0 u četvrtfinalu Kupa, u nedjelju se na istom stadionu osladio i Udinese.

Naime, u utakmici 22. kola talijanske Serije A gost s Friulija je pobijedio 2-1 i tako preskočio Juventus na tabeli. Torinska ekipa je sada na sedmom mjestu tabele, daleko od mogućeg plasmana iduće sezone u Ligu prvaka, a trenutno ostaje bez ikakvog promaknuća u evropska takmičenja iduće sezone.

Već sedmicama opasno visi u Juventusu trener Luigi Delneri, ali još je lošija vijest za navijače da je među igračima sve više nezadovoljnika. Jedan od njih je 34-godišnji Nicola Legrottaglie, povremeni talijanski odbrambeni reprezentativac, koji je u Juventusu od 2003. godine.

"Imam mnogo toga za reći, ali uradit ću to kada napustim klub", rekao je za Sky Sport Legrottaglie, ali potom i dodao konkretno: "U ponedjeljak ću potpisati za Milan. Želim otići iz Juventusa, jer tamo vlada nezdrava atmosfera. Imao sam želju vratiti se u matični klub, u Bari, ali u meni još ima jakog takmičarskog naboja, pa želim probati u Milanu i dobrim nogometom pomoći toj ekipi."