Liga prvaka
2

Legia i Kopenhagen sigurni, BATE i Ludogorec kiksali

Piše: N. K.
Sigurna pobjeda Legije (Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Kopenhagen je večeras u Slovačkoj gotovo riješio pitanje putnika u treće pretkolo Lige prvaka nakon pobjede protiv Žiline rezultatom 3:1.

Domaći su poveli pred kraj prvog poluvremena preko Spaleka, a voda na mlin Danaca okrenula se od 61. minute kada je isključen igrač Žiline Kacer. Kopenhagen je potom postigao tri gola, a trostruki strijelac bio je srbijanski napadač Andrija Pavlović.

BATE i Alashkert su remizirali 1:1. Bjeloruse je u vodstvo doveo Rios pred kraj prvog poluvremena, a onda je pogodio i u vlastitu mrežu za iznenađujući dobar rezultat gostiju.

Legija je ostvarila sigurnu pobjedu od 3:0 u gostima kod Mariehamna. Poljaci su već u prvih 45 minuta riješili pitanje prolaska golovima Guilhermea, Nagyja i Hamalainena. Vrijedi istaći da su Finci utakmicu okončali s deset igrača nakon isključenja Dafae.

Žalgiris je u zanimljivoj utakmici savladao favorizovani Ludogorets rezultatom 2:1. Bugari su u vodstvo došli u 18. minuti preko Aniceta, a pred kraj meča Litvanci su preokrenuli rezultat. Strijelci su bili Nyuiadzi i Kuklys, dok je Sernas zaradio isključenje u sudijskoj nadoknadi.

Dundalk i Rosenborg su odigrali neriješeno 1:1. Irce je u vodstvo doveo McMillan u 18. minuti, a Reginiussen je postavio konačan rezultat minut prije odlaska na odmor.