Povratak kući
28

Legende se ne zaboravljaju: Slavni Borussijin "Žuti zid" spektakularno pozdravio Subotića

F. Z.
Neven Subotić (Foto: EPA-EFE)
Neven Subotić (Foto: EPA-EFE)
Borussija Dortmund slavila je u subotu protiv Union Berlina na svom terenu rezultatom 5:0 i inače bi to bio dan za zaborav za štopera ekipe iz prijestolnice Njemačke - Nevena Subotića, ali su se navijači Milionera potrudili da tako ne bude.
Subotić je dres Borussije nosio deset godina. Igrao je na slavnom Westfalen stadionu (Signal Iduna Park) od 2008. do 2018. godine, osvojio je dvije titule prvaka, dva Kupa Njemačke i igrao finale Lige prvaka.

Nakon Borussije igrao je u francuskom St. Etienneu, a sada se s Unionom vratio na stadion koji pamti po velikim uspjesima. Navijači Borussije Dortmund pjevali su sa Subotićem i skandirali njegovo ime, a nakon utakmice bivši reprezentativac Srbije nije krio emocije. Bivšeg nogometaša ove ekipe spektakularno je dočekao "Žuti zid", tribina na kojoj se nalazi 25.000 najvatrenijih navijača Borussije.

"Ovo je poseban trenutak. Ne postoji scenarij za ovo. Sve što se dogodilo je izuzetno posebno, jer me podržalo 25.000 ludih navijača i pokazali su mi svoju zahvalnost. Mnogo to cijenim i ovo je poseban trenutak u mojoj karijeri. U mom životu", rekao je Subotić nakon utakmice.

Utakmicu su obilježile nove mlade zvijezde Borussije Dortmund Jadon Sancho i Erling Braut Haaland. Sancho je prvi tinejdžer koji je postigao 25 golova u Bundesligi, dok je Haaland prvi nogometaš koji je u prva tri nastupa u Bundesligi postigao sedam golova.