Nogomet
0

Legende Dinama Hadžić i Mlinarić u Tuzlanskom kantonu traže talentovane igrače

Piše: D. Brkić
(Foto: Klix.ba)
Stadion Meraje u Puračiću kod Lukavca do 19. juna bit će okupljalište talentovanih fudbalera iz Tuzlanskog kantona u kampu kojeg organizuje višestruki prvak susjedne Hrvatske GNK Dinamo.

Blizu 100 mladih fudbalera vrijedno treniraju pod budim okom legendarnih igrača zagrebačkih Modrih Ismeta Hadžića i Marka Mlinarića.

"Idite do Marka. On vam je veća senzacija od mene", rekao nam je Ismet Hadžić, popularni Hadžija, koji je igračku slavu stekao u Dinamu kao član zlatne generacije koju je predvodio Miroslav Ćiro Blažević.

Inače, Hadžić je izdanak Slobodine škole fudbala, a od rukovodstva kluba dobio je priliku da kao trener radi u zagrebačkom velikanu.

Ulaz na travnjak stadiona Mladosti iz Puračića zabranjen je za roditelje. Dječaci koji su došli iz udaljenijih mjesta spavaju u kući pored stadiona, dok drugi idu svojim kućama na konak. Na travnjaku rad i disciplina.

"Nisam dugo bio u Tuzli i njenoj okolini. Dolazio sam 2000. godine u Sarajevo, ali u Tuzli nisam bio od prije rata. Znam da je ovo podneblje rasadnik talenata, a i danas se sjećam igrača s kojima sam igrao u reprezentativnim selekcijama. Prije svih Džafića, Gogića, Đanića, ali i onih nešto starijih Mulahasanovića, Hukića, Sarajlića... Žao mi je što je Sloboda ispala u niži rang i nadam se da će se brzo vratiti u elitu. Kada je riječ o kampu meni je ovo prvo takvo iskustvo. U pionirima i kadetima Dinama radim već četiri godine, dok je Hadžija i ranijih godina bio trener u kampu. Za Dinamo je ovo velika stvar, jer imamo priliku da istestiramo na stotine mladih igrača, a oni koji pokažu zavidan talenat dobit će poziv da dođu u Maksimir", kazao je legendarni Marko Mlinarić.

Narednih dana bit će organizovane i trening utakmice, a nakon Puračića GNK Dinamo imat će svoj kamp i u Bihaću.