Neobična klauzula
0

Legendarnog Inzaghija pokušali smijeniti i našli zamjenu, a onda ostali u šoku jer to ne mogu

D. P.
Inzaghi ne može dobiti otkaz (Foto: EPA-EFE)
Inzaghi ne može dobiti otkaz (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najvećih italijanskih napadača u historiji Filippo Inzaghi susreo se sa čudnom situacijom na klupi Brescie, gdje mu je spremljen otkaz.

Brescia se nalazi na trećem mjestu Serije B, a prije početka sezone važila je za favorita broj jedan za promociju u elitni rang italijanskog nogometa.

Ipak, frapantno je da su u klubu željeli smijeniti Filippa Inzaghija, jer je na samo dva boda od liderske pozicije. Međutim, čelnici kluba odlučili su se na takav potez jer je klub upisao tri remija u posljednja četiri meča, a rukovodstvo je očekivalo pobjede.

Spas za Inzaghija stigao je potpuno neočekivano i u posljednji čas, a razlog je nesvakidašnja klauzula u ugovoru popularnog Pippa i Brescie.

Naime, u ugovoru stoji da Inzaghi ne može dobiti otkaz ukoliko je ekipa plasirana među osam najboljih na tabeli Serije B. Na to su u klubu zaboravili pa su mu čak i pronašli zamjenu. Riječ je o Diegu Lopezu, koji je trebao biti nasljednik legendarnog napadača Milana.

Tako će Inzaghi ostati na klupi Brescie bar još neko vrijeme. S druge strane, Lopez će čekati da ekipa padne ispod osmog mjesta ili pronaći neki drugi posao.

Podsjetimo, Pippo Inzaghi se posvetio trenerskoj karijeri nakon blistave nogometne u kojoj je osvojio gotovo sve trofeje u svijetu nogometa.

U Milanu i Juventusu osvojio je dvije Lige prvaka, tri titule prvaka Italije, Intertoto kup, Kup i Superkup Italije, Svjetsko klupsko prvenstvo i UEFA Superkup.

Podigao je i najveći trofej u svijetu nogometa osvojivši titulu svjetskog prvaka s Italijom 2006. godine, a s mladom reprezentacijom bio je i evropski prvak. Nagrađen je prestižnim Ordenom zasluga Republike Italije za velika dostignuća.