"Forza Luca!"
29

Legendarni Vialli nastavlja drugu bitku s rakom, stigla podrška ispred bolnice

N. K.
Transparent ispred bolnice u kojoj se liječi Vialli (Foto: Twitter)
Transparent ispred bolnice u kojoj se liječi Vialli (Foto: Twitter)
Transparent podrške Gianluci Vialliju (58) postavljen je ispred bolnice u Londonu gdje se legendarni nogometaš nastavlja liječiti od raka gušterače.

Bivši igrač i menadžer Chelseaja odstupio je mjesta trenera italijanske ekipe ranije ovog mjeseca kako bi se skoncentrisao na borbu protiv bolesti koja mu je ponovo dijagnostikovana prošle godine.

Mediji u Italiji tvrde da se Viallijevo stanje pogoršalo u bolnici, što je dovelo do toga da su njegova 87-godišnja majka Maria Teresa i brat Nino otputovali u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi ga posjetili prije nego što su se vratili u Italiju.

Članovi Sampdoria Club of England postavili su transparent ispred bolnice u kojoj se Vialli liječi s natpisom "Forza Luca".

"Haj'mo Gianluca! Svi navijači Samdoria Club od England su uz tebe! Volimo te i obožavamo", glasila je poruka.

Prema La Gazzetta Dello Sport, poruka je referenca na skandiranje navijača Sampdorije Italijanu koje je uključivalo rečenicu "Volimo te i obožavamo, bolji si od Pelea. Luca Vialli, Luca Vialli, Luca Vialli ale ale."

Vialli je proveo osam godina igrajući za Sampdoriju nakon što se pridružio klubu 1984. godine, postigavši 141 gol u 328 utakmica.

Njegovi golovi pomogli su Sampdoriji da osvoji prvi naslov u Seriji A 1991. godine, dok je dva puta zabio u 2:0 pobjedi italijanske ekipe nad Anderlechtom u finalu Kupa pobjednika kupova 1990. godine.